2015. július 4., szombat

Boros Csaba: "Lehet, hogy hamarabb rá kellett volna jönnünk"

Az idei Jászszentlászlói Falunapok és Paradicsom Fesztivál legjelentősebb eseménye a Republic koncert volt. A zenekar frontembere, Boros Csaba készségesen válaszolt a MajsaInfo kérdéseire.
Republic kiadványok, érdekességek ITT.

Republic kiadványok a Libri oldalán.

Republic érdekességek a Lira.hu-n.

A polc.hu-n is találsz a Republichoz kapcsolódó kiadványok


2013 egy nagyon nehéz év volt számotokra, ugyanis Cipő halálával újra kellett gondolnotok a zenekar jövőjét…
23 éve játszottunk akkor együtt, és ez nem egy olyan periódus, amit egyik pillanatról a másikra ki tudnánk dobni, vagy le tudnánk zárni. Szerettünk volna életben maradni, nekünk ez volt az életünk. Családkét forrtunk össze, szó szerint. Azt akartuk, hogy a közösség tovább éljen, meg hát azokra is gondoltunk, akik a Republic mellett álltak az évek során: nem akartuk tőlük elvenni ezt az életérzést. Sokan kezdtek támogattak minket ebben, a Facebookon például 200 ezren lájkoltak minket.

Hangos volt a média attól, hogy mi fog veletek történni. Tíz hónapig Sipos F. Tamással dolgoztatok együtt. Hogyan éltétek meg azt az időszakot, és Tomi miért távozott?

Ő saját magáról kisegítő énekesként nyilatkozik. És valóban: ez egy útkeresés volt. Nem az ő hibája volt, hogy így alakult. A Republic életérzést az ember a saját belsőjében érzi, ezeket nem tudjuk átadni egy másik embernek. Lehet, hogy hamarabb rá kellett volna jönnünk, hogy csak mi tudjuk továbbvinni a múltat.

Forrás: Majsainfo