2015. július 4., szombat

Boros Csaba: "Lehet, hogy ez hozta meg a sikert"

Az idei Jászszentlászlói Falunapok és Paradicsom Fesztivál legjelentősebb eseménye a Republic koncert volt. A zenekar frontembere, Boros Csaba készségesen válaszolt a MajsaInfo kérdéseire.
A Republic 1990-ben alakult meg, azóta eltelt 25 év. Mi a sikeretek titka, mi kellett ahhoz, hogy ennyi ideig kitartsatok egymás mellett?
Úgy gondolom, hogy ha valaki jó szöveget ír és jó zenét rak mellé, az már siker, nekünk ez bejött. Viszont szerencsénk is volt. Úgy hiszem, hogy 1990-ben jó időben voltunk jó helyen. Nagyon friss volt akkor a mi muzsikánk, nem nagyon volt ilyen akkoriban. A megalakulást követő első évben már kint volt az első nagylemezünk. Minden, ami kell egy sikeres zenekarhoz, rendelkezésünkre állt. Azt, hogy még most is együtt vagyunk, csak a közönségnek köszönhetjük: megőrizték bennünk a hitüket.

Szimbólumnak egy halat választottatok, amely az egész munkásságotokat végigkísérte és kíséri. Hogyan esett erre a választásotok?
Az LGM stúdióval szemben Kispesten volt egy halászcsárda, ahol mindig ebédeltünk. A csárda kerítésén láttunk egy halat. Amikor lerajzoltuk, akkor azt vettük észre, hogy álló helyzetben egy ember alak rajzolódik ki belőle. Igazából nem volt tudatos a mi részünkről, csak valakik elkezdték ezt elemezni. Ezt fokozza még, hogy az első dal, amit elpróbáltunk, az Ahogy a halak volt. Aztán kiderült, hogy Jézus jelképe is a hal. Lehet, hogy ez hozta meg a sikert, nem tudom…

Republic kiadványok, érdekességek ITT.

Republic kiadványok a Libri oldalán.

Republic érdekességek a Lira.hu-n.

A polc.hu-n is találsz a Republichoz kapcsolódó kiadványok

A magánéletetekről elég keveset olvashatunk, pedig az emberek kíváncsiak rá…
Néha elmesélünk családi dolgokat, de nem szeretnénk, ha a bulvár attól lenne hangos, hogy ki mit csinál. Meg nem is igazán tartozik az emberekre, hogy mivel foglalkozunk magánéletünkben. Fontosabb a zenekar és a dalok. Azok, akik sűrűn járnak a koncertekre, hívők vagyis barátok (nevet), természetesen többet tudnak rólunk.

Forrás: Majsainfo