2013. augusztus 3., szombat

Cipő Emléknap: A Compact Disco a Megyek a sorban dalt adja elő

Az idén márciusban elhunyt sikeres és népszerű dalszerző-énekes, Cipő - Bódi László - emlékét idézi fel egy nagyszabású koncerten együttese, a Republic és a magyar könnyűzene élvonala hétfőn 19 órától a nagyszínpadon, a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján.

Az emlékkoncerten színpadra lép a Compact Disco is, amely a Megyek a sorban című Republic-dalt Cipő zenekarával együtt fogja előadni. "Tiszteljük Cipő munkásságát, a magyar könnyűzene történetének meghatározó szereplője volt. Számunkra nem jelent gondot, hogy más műfajt képviselünk, mint a Republic, az elmúlt években készítettünk feldolgozásokat az LGT vagy Ákos dalaira is. Begi választotta ki ezt a korai dalt, ő gyerekként hatalmas Republic-rajongó volt" - mesélte Walkó Csaba, a Compact Disco énekese az MTI-nek.

Az elektronikus zenét játszó, az Eurovíziós Dalfesztiválon tavaly Magyarország képviseletében szerepelt formáció másik tagja, Lotfi Begi (groove-ok, extra zenei sávok, effektek) felidézte, hogy 8 éves volt, amikor a Republic első albuma, az Indul a mandula megjelent, és azt követően éveken át fanatikusan követte a zenekart a koncertekre.

Republic kiadványok
REPUBLIC - Fényes Utakon CD
REPUBLIC - Mohikán CD
REPUBLIC - 20 Éves Ünnepi Koncert DVD
REPUBLIC - 1 Magyarország, 1 Menyország CD
REPUBLIC - Haho Öcsi CD
REPUBLIC - Köztársaság CD
REPUBLIC - Zászlók A Szélben CD
REPUBLIC - Hoppá-Hoppá CD
REPUBLIC - Én Vagyok A Világ CD
REPUBLIC - Szerelmes Dalok/Az Évtízed Dalai CD
REPUBLIC - Miért Maga Bohóc? CD
REPUBLIC - Üzenet/Boldogság:hu /2cd/ CD
REPUBLIC - Törmelék CD
REPUBLIC - Kenyér Vagy Igazság CD
REPUBLIC - Tiszta Udvar Rendes Ház CD
REPUBLIC - Disco CD
REPUBLIC - Győri Kex /cd+dvd/ CD
REPUBLIC - Indul A Mandula!!! CD
REPUBLIC - Só És Cukor CD
REPUBLIC - Levélváltás /Cseh Tamással/ CD
REPUBLIC - Aki Hallja,Adja Át CD
REPUBLIC - Tüzet Viszek CD
REPUBLIC - Igen CD
REPUBLIC - Mennyi Még Béla CD
REPUBLIC - A Reklám Után CD
REPUBLIC - Klasszikusok CD
REPUBLIC - Közérzeti Dalok/Az Évtízed Dalai CD

"Cipőnek két arca volt. A színpadon igazi frontembert láttunk, aki nagy hatással van a közönségre, óriási energiákat tud megmozgatni. Ez a Republic-lemezeken is érződött, dalai sokáig fenn fognak maradni. A koncertek előtt és után ugyanakkor csendes, visszahúzódó személyiség volt. Utóbbit személyesen megtapasztalhattam, amikor 19 éves koromban a gödöllői rádióban dolgoztam és interjút készítettem vele" - fejtette ki Lotfi Begi.

A harmadik stúdióalbumát októberben megjelentető Compact Disco a Cipő-emlékkoncert után két nappal, augusztus 7-én szerdán önállóan is fellép a Sziget fesztiválon a magyar zenei színpadon, augusztus 22-én pedig nagyszabású koncerttel ünnepli ötödik születésnapját a Budapest Parkban.

Jegyek ITT az Emléknapra.

Bódi László Cipő, a Republic alapítója idén márciusban 47 éves korában hunyt el szívbetegségben. Az öttagú Republic 1991-ben alakult, azóta 37 lemezt adott ki és számos szakmai elismerést kapott. Cipő zenét írt mások mellett Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is; idén posztumusz Artisjus-díjat és Fonogram-díjat kapott.

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.