2013. augusztus 3., szombat

Cipő Emléknap: Az Omega tagjai nem Republic dalt adnak elő

Az idén márciusban elhunyt sikeres és népszerű dalszerző-énekes, Cipő - Bódi László - emlékét idézi fel egy nagyszabású koncerten együttese, a Republic és a magyar könnyűzene élvonala hétfőn 19 órától a nagyszínpadon, a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján.

Az Omega együttes "kakukktojásként" nem Republic-számmal, hanem egyik saját ismert slágere, a Léna előadásával tiszteleg Cipő emléke előtt a mínusz egyedik napi koncerten. A Republic-tagok mellett az Omegát hárman fogják képviselni: Benkő László billentyűs, Molnár György gitáros és Debreczeni Ferenc dobos, és Keresztes Ildikó énekel velük.

Republic kiadványok
REPUBLIC - Fényes Utakon CD
REPUBLIC - Mohikán CD
REPUBLIC - 20 Éves Ünnepi Koncert DVD
REPUBLIC - 1 Magyarország, 1 Menyország CD
REPUBLIC - Haho Öcsi CD
REPUBLIC - Köztársaság CD
REPUBLIC - Zászlók A Szélben CD
REPUBLIC - Hoppá-Hoppá CD
REPUBLIC - Én Vagyok A Világ CD
REPUBLIC - Szerelmes Dalok/Az Évtízed Dalai CD
REPUBLIC - Miért Maga Bohóc? CD
REPUBLIC - Üzenet/Boldogság:hu /2cd/ CD
REPUBLIC - Törmelék CD
REPUBLIC - Kenyér Vagy Igazság CD
REPUBLIC - Tiszta Udvar Rendes Ház CD
REPUBLIC - Disco CD
REPUBLIC - Győri Kex /cd+dvd/ CD
REPUBLIC - Indul A Mandula!!! CD
REPUBLIC - Só És Cukor CD
REPUBLIC - Levélváltás /Cseh Tamással/ CD
REPUBLIC - Aki Hallja,Adja Át CD
REPUBLIC - Tüzet Viszek CD
REPUBLIC - Igen CD
REPUBLIC - Mennyi Még Béla CD
REPUBLIC - A Reklám Után CD
REPUBLIC - Klasszikusok CD
REPUBLIC - Közérzeti Dalok/Az Évtízed Dalai CD

"Éppen egy évvel ezelőtt a Tusványosi fesztiválon a Republic és az Omega is fellépett, és a Republic akkor eljátszotta a Lénát, amibe beszálltam. Innen jött az ötlet, hogy most is ezt adjuk elő közösen" - mondta Benkő László az MTI-nek.

Szólt arról, hogy gondolkodtak közös dalok elkészítésén, mert bár a két zenekar világa távol esik egymástól, éppen ez jelenti az izgalmat egy együttműködésben. "Sajnos, ez a munka Cipővel már soha nem valósulhat meg".

Benkő László beszámolt arról, hogy az Omega idei moszkvai fellépésének nagy sikere nyomán várhatóan ősszel és jövőre ismét koncertezni fognak az orosz fővárosban, és az elképzelhető helyszínek között a Vörös tér is szerepel.

Jegyek ITT az EMléknapra.

Bódi László Cipő, a Republic alapítója idén márciusban 47 éves korában hunyt el szívbetegségben. Az öttagú Republic 1991-ben alakult, azóta 37 lemezt adott ki és számos szakmai elismerést kapott. Cipő zenét írt mások mellett Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is; idén posztumusz Artisjus-díjat és Fonogram-díjat kapott.

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.