2013. június 4., kedd

Megható volt! Cipő özvegye vette át párja díját

A Fair Play hétvége keretében lezajlott hazánk legrangosabb zenei eseménye, a Fonogram - Magyar Zenei Díj és a VOLTfolió - Kulturális Médiadíj közös gálaestje.

A Millenáris Teátrum B épületében a helyszínre meghívott közel ezer szakmai résztvevő követhette az este programját.

Első alkalommal "költözött össze" a Fonogram és a VOLTfolió; a két díj remekül egészíti ki egymást, hiszen egyikben zenei újságírók és további szakemberek díjazzák az elmúlt év kiemelkedő zenei alkotásait, a másikban pedig a zenészek szavaznak a zene, a kultúra terén legjobb teljesítményt nyújtó médiaszereplőkre, médiumokra. Tizenhárom hazai, valamint öt külföldi kategóriában ítélte oda a szakmai zsűri a Fonogram-díjakat, míg a VOLTfolió-Fair Play díjak nyolc kategóriában leltek gazdára.

A minden évben átadásra kerülő Fonogram Életműdíjat idén a magyar zeneiség, a magyar zenészek hírét a nemzetközi világban is öregbítő, világszerte sikeres producer, Mándoki László, azaz Leslie Mandoki kapta.

A szokványostól eltérően még egy Fonogram Életműdíjat átadtak ebben az évben: a szomorú aktualitású posztumusz díjat Bódi László, azaz Cipő özvegye vihette haza.

A díj átadását egy egészen különleges, számos nagy nevű hazai énekest felvonultató produkció követte, amelyben Cipő egyik legnépszerűbb dalát, a "67-es utat" adták elő közösen.

A teljes anyagért KLIKK IDE!

Olvass tovább:
 Bravó! 70 különböző CD fűződik a Republichoz - íme az albumok listája

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.