2013. június 3., hétfő

Sipos F. Tamás: "Egy zenekarnak erkölcsi kötelessége, hogy továbbvigye a közös életművet"

Sipos F. Tamás több koncerten is túl van már a Republic kal és elárulta: további szép zenészi feladatok várnak még az együttesre. Az énekes a STOPnak adott interjújában nemcsak a róla szóló kritikákat elemezte, de a folytatásról is mesélt.

STOP: Hogy érzed magad a Republicban?
Sipos F. Tamás: Jól. Nyilván az apropót, ahogy és ami miatt ide kerültem, azt senkinek nem kívánom. Borzasztó, hogy ilyen fordulat által kerülök egy olyan csapatba, aminek egy részével egyébként már húszon éve terveztünk közös munkát. Aztán ez nem realizálódott, más zenekarban voltam én is aktívabb. Néhány kommentelő írta: "Hazatértél Sipi!" Nem haza, minden esetre olyan baráti közegbe, aminek nagyon örülök, mert úgy érzem, szakmailag is helyemen vagyok.

- Ezek szerint olvasol kommenteket. Mennyire bántottak az elmúlt időszakban?
- Tudom, hogy mondjuk egy ezerfős koncert közönségéből körülbelül harminc ember kommentel egyáltalán. S, ha öt negatív van köztük, akkor az az ezerhez képest annyira elenyésző szám, hogy megmondom őszintén, nem esik jól, de el kell viselnem. Törvényszerű egyébként, hogy mindenki nem fog szimpatizálni ezzel a helyzettel. De tulajdonképpen a negatív kommentekkel kapcsolatban is azt vettem észre, hogy alapvetően nem rám vannak kihegyezve. Ez viszont banális. Egy zenekarnak egyrészt joga, másrészt erkölcsi kötelessége, hogy továbbvigye a közös életművet. Akkor hol itt a kérdés?

- Túl vagytok már néhány koncerten a Republic-kal. Milyenek a benyomásaid?
- Érdekes módon a benyomásaim maximálisan igazolják a fenti tézist a koncerteken. Én az egyik bulvár újság manipulációjának tartom, mintha buzdította volna a közönséget az első koncert előtt, hogy "Lehet, hogy jól megdobálják a Republicot?", vagy "Jól kifütyülik az új énekest?". Ezek után az ember persze számított arra, hogy lehet, hogy lesz valami negatív szösszenet, de aztán azonnal kiderült, hogy egyáltalán nincs. Nyilván ez a tényszerűség is az ellenvéleményezők nagyon csekély létszámát mutatja. Túl a negyedik koncerten és különböző helyszíneken, maximálisan pozitív a fogadtatás. De milyen fogadtatása lehet ennyi jó dalnak? Ez teljesen független attól, hogy én, vagy valaki más énekli őket.

A teljes interjú ITT érhető el.

Olvass tovább:
 Bravó! 70 különböző CD fűződik a Republichoz - íme az albumok listája

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.