2013. április 16., kedd

Cipő ad erőt a jégkorongosoknak: "Ezt a slágert jó hallani"

„Még, még, még, még, még, ennyi nem elég" – többezer hokiszurkoló kiabálja a Republic együttes Repül a bálna című slágerének refrénjét a divízió I-es világbajnokságon.

A zenekar nemrég elhunyt énekese, Bódi László „Cipő" hangja minden magyar gólnál felcsendül, s motiválja a jégkorong-válogatott tagjait, hogy minél többször találjanak az ellenfelek kapujába.

Vasárnap a nyitómeccsen négyszer zendült fel a nóta, s mivel a britek csak kétszer találtak a kapunkba, az első meccset 4-2-es sikerrel vívta meg az együttes. Hétfőn Dél-Korea elleni találkozón is kellettek a gólok, hiszen a gárda tagjai az elitbe, vagyis az A csoportba jutást érő első két hely valamelyikét célozták meg.

– A számot persze jól ismerem, hiszen rengetegszer halljuk, nemcsak a válogatott, de a klubcsapatom, a Fehérvár meccsein is, ám sem a Republic együttessel, sem a dal szerzőjével, Cipővel kapcsolatban nincsenek közös emlékek – nyilatkozta Vas Márton, a jégkorong-válogatott hátvédje, aki egy találatot és két gólpasszt jegyzett a britek ellen.

– Ezt a slágert jó hallani, mert azt jelenti, éppen az egyik gólunkat ünnepeljük. A szurkolók buzdítása nagyon nagy segítség számunkra, s a legnehezebb pillanatokon is átlendít bennünket. Úgy érzem, ezen a világbajnokságon bőven lesz még alkalmunk örülni, bár kétségtelen, egyik párharc sem ígérkezik könnyűnek.

S hogy miért csendül fel minden meccsen a Republic slágere? Az ötletet igazából a drukkerek adták, akik többször kiabálták már a találkozókon, hogy „még, még, még, ennyi nem elég", így jelezve, több gólt szeretnének.
– Nekünk eszünkbe jutott, hogy van a zenekarnak ez a slágere, s milyen jól hangzik majd – mesélte Szabó Ákos, a Magyar Jégkorongszövetség versenybíróságának tagja. – Először a Sapa Fehérvár összecsapásain játszottuk le a dalt a gólok után, majd később a válogatottnál is sláger lett. Bízunk benne, a vb alatt nagyon sokszor halljuk még.

Forrás: Blikk

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.