2014. május 26., hétfő

Remek CD! Ajánljuk! Republic: Bólints Tibi!

Republic: Bólints Tibi! Juss hozzá.

2012-ben sem hagyta új dalok nélkül rajongóit Magyarország egyik kedvenc együttese, a Republic. Az októberben megjelent lemezen 11 dal található, köztük a legújabb sláger is, az "Egy szó, egy hang" című szerzemény.


Bővebb infoért klikk IDE, sőt akár most kedvezményesen meg is rendelheted

A Republic kifejezetten termékeny csapat, szinte minden évben számíthatunk egy-egy új lemezre tőlük, amelyek, mint egy folytatásos regény fedik fel az együttes tagjainak finom iróniával átszőtt és távolságtartó szemlélődéssel kialakított gondolatait és reakcióit az aktuális történésekre. Kicsit olyan a Republic, mint egy krónikás, amely bejárta Magyarország közös tudatalattiját, hogy visszatérve onnan eldalolja nekünk, amit arrafelé látott.

 ,,Ez a lemez most különösen közel áll hozzám. Az benne a különleges, hogy a szokásosnál is több időt és energiát fektettünk bele. A dalok írása már tavaly megkezdődött, de a végső stúdiómunkára is több idő jutott." - Tóth Zoltán, a Republic gitárosa. A ,,Bólints Tibi!" című lemezen valóban jól kapcsolódnak a dalok egymáshoz, amelyek közé - egy spontán öltet folytán - átkötő szövegfoszlányok is kerültek.

A kiadvány ITT is elérhető.

,,Összejöttünk egy kocsmában a zenekar, családtagok és barátok, hogy megnézzünk egy labdarúgó mérkőzést. Mivel a meccs nem volt túl izgalmas, ezért Tamás és Cipő elkezdték mutogatni egymásnak a telefonjaikra érkezett helyenként mókás, helyenként különös sms-eiket. Majd egy hirtelen ötlettől vezérelve, felolvastatták ezeket egy a társaságunkban ülő magyarul alig beszélő orosz hölggyel. Ahogy a hölgy olvasott, mi dőltünk a röhögéstől, de a másodszori kísérlet olyan jól sikerült, hogy Zoli nyomban rögzítette is telefonjára. Később ezek a szövegek felkerültek a CD-re, emléket állítva annak az estének, amikor elnosztalgiáztunk azon, hogy magyar csapat utoljára '86-ban jutott ki a foci VB-re. - Akkor még több ezren kiabálták, hogy ,,Bólints Tibi!" - mondta Cipő azon a bizonyos estén. Erre Tamás: - Ez nem is lenne rossz lemezcím... - Szóval ennyiben maradtunk..." - meséli Boros Csaba nevetve, a Rebublic énekes-gitárosa.

Bővebb infoért klikk IDE, sőt akár most kedvezményesen meg is rendelheted

Nyomj lent egy lájkot, ha ajánlod a kiadványt másoknak.