2015. május 31., vasárnap

Tóth Zoltán: "Ma is világos az álláspontom"

Tóth Zoltán gitáros Cipő halála után lépett ki a Republic zenekarból, és újat alapított. Azt mondja, volt zenésztársaival nincs már semmilyen elintézni valója. - írja a Bors.

Keveset lehet hallani mostanában a Republic egykor meghatározó zenészéről, Tóth Zoltánról. A gitáros nem bánta meg, hogy kivált a bandából, és minden anyagi, jogi vitát lezárt volt zenésztársaival.

– A jogdíjak a magyar törvények értelmében magánszemélyként tartoznak hozzád, senki nincs senkivel összekötve ilyen értelemben. Sem ilyen, sem hasonló intézni valónk nincs. Ezen kívül – szintén törvény szerint – bárki bárhol szabadon játszhat bármilyen dalt, itt sem lehet összeütközési pont, sem velem, sem másokkal. Én is játszom a Republic dalait a koncerjeimen – mondta a Borsnak a gitáros, aki annak idején állandó szerzőtársa volt az elhunyt énekesnek.

– Hogy megbántam-e a zenésztársaimtól való elválást, az nem vetődhet fel kérdésként, mert az akkori feltételek alapján nem folytathattam velük a közös munkát. Ma is világos az álláspontom: a Republic elnevezésű zenekarban nem tudok részt vállalni Cipő nélkül – nyilatkozta Tóth Zoltán, aki szívében őrzi barátját, ugyanakkor nem szokott kijárni a sírjához.

– Az ember nem tűnik el a földi pálya után. A lét folytatódik. Hogy miként és hol, az innen nem válaszolható meg, egyetlen tényben viszont erős a meggyőződésem: a temetőben semmiképpen. Ott soha semmikor nem szoktam keresni az elment barátaimat.

Republic kiadványok, érdekességek

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.