2013. augusztus 8., csütörtök

Hallgasd meg Cipő utolsó kiadatlan számát

Egykori együttese, a Republic, zenészkollégái, barátai, tisztelői léptek fel a márciusban elhunyt dalszerző, énekes, Bódi László Cipő emlékére rendezett hétfő esti koncerten a Sziget fesztivál mínusz 1. napján. A nagyszínpad előtti tér megtelt a közönséggel.

Színpadra lépett Müller Péter Sziámi is, aki a Republickal egy emblematikus Republic-dalt, a Nagy kő zuhan címűt adta elő.

"A halála előtti utolsó egy évben nagyon közel kerültünk egymáshoz Bódi Lacival, azaz Cipővel, olyannyira, hogy utolsó két számát együtt írtuk, ő a zenét, én a szöveget. Néhány éve az értelmi sérült színészeket foglalkoztató Baltazár Színháznál vagyok színész, és ott kialakítottunk egy dalműhely-foglalkozást, megnéztük együtt, miként készül egy-egy dalszöveg a baltazárosok gondolataiból. Ezekből aztán számos zene, komplett dal született ismert előadókkal, Cipőt Koncz Zsuzsa hozta be a projektbe" - jelentette ki az énekes, szövegíró.

Cipő utolsó dalát, az Árad a szeretetet az emlékkoncerten maga Cipő adta elő egy megmaradt demófelvétel bejátszása segítségével az ehhez készült videóval a kivetítőkön.

Az anyag ITT folytatódik, ahol Cipő utolsó dalát is meghallgathatod.

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.