2014. május 10., szombat

Remek felvétel! Republic-koncert Győrben I. rész (2012 június)

Íme győri fellépés felvételének második része.

Republic 1990-ben alakult, pályafutásuk során közel 1,2 millió lemezt adtak el. Emblémájukká vált kishal, ami annak köszönheti megszületését, hogy a zenekar a halak jegyében alakult, Cipő kedvenc halászcsárdájának is ez a jele, valamint hogy megtetszett a fiúknak az emberforma a halba ágyazva.

A történet kezdete 1990, amikor is Bódi László alias Cipő (65.05.03.) - elhatározta, hogy zenekart alapít. Tóth Zoltán(66.05.13.) a Republic előtt a Balatonszeletben gitározott és hammond orgonán játszott, Nagy László Attila dobolt,Boros Csaba (gitár) és Bali Imre -művésznevén Rece Apó - a szólógitáros posztot töltötte be, Szilágyi "Bigyó" László pedig a zenekart segítette.

Egy vidéki lepukkant házban próbáltak, ahol megszülettek az első dalok (Ahogy a halak, Meleg és boldog stb...), valahogy híre ment ennek az egésznek a faluban, és kijött a helyi tévé. A hírnév felé az első lépéseket meg is tette a zenekar. Ősszel megnyertek egy tehetségkutatót és egy két lemezre szóló szerződést kötöttek a Hungaroton Gong Kft-vel.

Olvass tovább:
 Bravó! 70 különböző CD fűződik a Republichoz - íme az albumok listája

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.