2014. április 26., szombat

Így született meg a „Bólints, Tibi!" album címe

„Bólints, Tibi!"Republic „Bólints, Tibi!" albuma 2012 novemberében jelent meg. Miért pont ez lett a lemez címe? - kérdezte a Kaposvármost.hu riportere Boros Csabát, az együttes basszusgitárosát.

"Valamikor a tavasszal kitaláltuk, hogy elmegyünk, és együtt megnézünk egy válogatott labdarúgó-mérkőzést egy kocsmában. Sörözgettünk, néztük a meccset, de nem volt valami izgalmas, így a Cipő meg a Tomi elkezdték egymásnak mutogatni az sms-eiket. Helyenként furcsa, helyenként mulatságos sms-ek voltak, mert a Tomi horgász, és neki küldözgettek érdekes üzeneteket." - kezdte válaszát a zenész.

Még több érdekesség a Bólints Tibi korongról ITT.

"Társaságban voltunk, volt köztünk egy orosz hölgy, Cipőnek valami ismerőse. Ez a két ember kitalálta, hogy a hölggyel felolvastatják az üzeneteiket. A lány alig beszélt valamit magyarul, elkezdte olvasni őket, mondanom sem kell, komoly röhögés tört ki. Amikor másodszor is nekifutott, akkor a Zoli az egészet felvette. Ezt csak azért mondom el, mert később ezek az sms-ek rákerültek a lemezre átkötő szövegként. Visszaadják az este hangulatát, hiszen hallani alatta, hogy ott vagyunk a kocsmában, megy a meccsközvetítés, csörömpölünk a poharakkal. Arról is beszélgettünk ott, hogy utoljára magyar labdarúgócsapat 1986-ban jutott ki a világbajnokságra. A Cipő említette, hogy akkor kórusban kiabálták az emberek, hogy „bólints Tibi!” a Nyilasi Tibinek. Azt hiszem, a Tomi mondta, hogy ez nem is lenne rossz lemezcím. Így összeállt a háttér, a cím, az összekötő szöveg, és aztán teljesen véletlenül pont 11 szám lett az albumon, mint egy futballcsapat. Kitaláltuk, hogy a hátsó borítót úgy csináljuk meg, mint amikor taktikai felállása van egy focicsapatnak a meccs előtt. Így lett a hátsó oldal egy taktikai tábla."Bővebb infoért klikk IDE, sőt akár most kedvezményesen meg is rendelheted

Nyomj lent egy lájkot, ha ajánlod másoknak is az albumot.