2015. augusztus 16., vasárnap

Így emlékeznek Bódi Lászlóra Kisvárdán

A nem rég alakult Mohikán zenekar is fellép az augusztus 21-én, Kisvárdán megrendezésre kerülő II. Bódi László „Cipő” Dalfesztivál színpadán, amelynek célja, hogy méltó módon emlékezhessünk a fiatalon elhunyt énekes – dalszerzőről.

Republic kiadványok, érdekességek ITT.

Republic kiadványok a Libri oldalán.

Republic érdekességek a Lira.hu-n.

A polc.hu-n is találsz a Republichoz kapcsolódó kiadványok

A zenekar megszületésében döntő szerepet játszott a legendás frontember tragédiája, ekkor vált bizonyossá, hogy együtt fognak zenélni.

Az irány sem volt kétséges, hiszen a hat fiú baráti és szakmai szálakon kötődött a Republic zenekarhoz, ezen belül Bódi Lászlóhoz, vagy éppen, a Cipőhalála miatt, elveihez ragaszkodva, a zenekarból kilépő gitároshoz, Tóth Zoltánhoz, aki baráti és szakmai tanácsokat ad a csapat saját dalainak elkészítéséhez. Ezeket a szerzeményeket az év vége felé már lemezen is meghallgathatja a nagyérdemű, de természetesen a koncerten is elhangzanak majd.

De nem csupán Cipőn keresztül kötődnek Kisvárdához, hiszen a zenekar basszusgitárosa is a város elszármazottja, aki, a többiekkel egyetemben, izgatottan várja, hogy színpadra állhasson szülővárosában, Cipő egyik első, „névadó zenekarának, a szintén kisvárdai illetékességű Cipőfűző zenekarnak társaságában.

Ha pedig mindez nem lenne elég, 22-én este a már említett Tóth Zoltán és a Köztársaság Park lép színpadra régi Republic és új Tóth szerzeményekkel. - írja a szon.hu.