2018. június 2., szombat

Megható cikk! Szigeti Ferenc megőrizte Cipő utolsó üzenetét

Szigeti Ferenc a telefonjában őrzi Cipő utolsó üzenetét! - írja a Blikk.

A Karthago alapító tagja köztudottan jó barátságot ápolt a Republic néhai frontemberével, Szigeti pedig elárulta lapunknak: a minap, amikor a telefonjában keresgélt, rábukkant az SMS-re, amit Cipőtől kapott.

– Miközben keresek egy másik üzenetet, akkor is megakadt rajta a szemem. Ilyenkor elmosolyodom, melegség önti el a szívem, de közben könnyes lesz a szemem. Azt írta benne, hogy „Jó lenne, ha többször felhívnál". Egy héttel azelőtt, hogy kórházba került, beszélgettünk telefonon, és miután letettük, akkor rá pár percre írta ezt nekem – mutatta a telefonjában lévő szöveges üzenetet a Karthago gitárosa, aki a mai napig sokat hallgatja a Republic dalait.

– Nagyon sokat beszélgettünk annak idején Cipővel; éjszakákat tudtunk átdumálni, akár telefonon is. És sokat vitáztunk, ez volt a barátságunk egyik alappillére, hogy olyan jókat tudtunk beszélgetni. Mindig mondtam neki, hogy mennyire nem értek egyet némelyik, általa írt dalszöveggel. Ezzel nyúztam időnként, hogy néha nincs összefüggés a sorok közt. Mégis mi jelent az, hogy „Repül a bálna"?, kérdeztem tőle többször is. Ő meg csak röhögött, és mindig azt felelte, az a jó ezekben a dalszövegekben, hogy minden ember azt képzel bele, amit csak akar. Nagyon, nagyon jó ember volt ő, és rettentően hiányzik. Sokat gondolok rá. Kár, hogy elment – bólogatott Szigeti, aki minden fennhéjázás nélkül mesélt arról is, hogy a Republic sosem állt volna össze, ha ő annak idején nem mutatja be egymásnak Boros Csabát, a szóban forgó együttes basszgitárosát és Cipőt.

Klikk IDE a teljes cikkért.

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.