2013. november 20., szerda

Egy CD, amely mindenkinek segít majd újraértékelni a régi-új Republic-ot

Az idén elhunyt dalszerző-énekes, Bódi László Cipő emlékére rendeztek koncertet idén a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján.

Ennek a 4 órás koncertjét rögzítettük egy dupla CD-s formában a Republic rajongók legnagyobb örömére, hogy a magyar könnyűzene reprezentánsai méltóképpen emlékezhessenek meg az elmúlt majd negyedszázad meghatározó dalszerző előadójára.

Különleges eseménynek lehettünk szem- és fültanúi ezen az esten: rengeteg együttes és előadó, köztük az Omega, Tolcsvay László, Bródy János, Fenyő Miklós, Nagy Feró, a Magna Cum Laude, Koncz Zsuzsa, Compact Disco, ByeAlex, a Hooligans, Horváth Charlie, és természetesen a Republic együttes játszotta felejthetetlen zenésztársuk, Cipő örökemlékű dalait a koncerten, amelynek bevételéből a rendező Sziget Kft. a művészről elnevezett alapítványt támogatja, amely a tehetséges fiatal szerzőket fogja díjazni, valamint az élethelyzetükben rászoruló zenei alkotókat kívánja segíteni. A kiadvány kétlemezes formában lát napvilágot.

...Remélhetőleg ez a duplaalbum mindenkinek segít majd újraértékelni a régi-új Republic-ot, ezzel egyidejűleg megérteni azt is, hogy mindaz, amit Cipő tett, írt, énekelt, nem pusztán emlék, hanem élő és elidegeníthetetlen része a zenekar jelenlegi és jövőbeli munkásságának.

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.