2013. október 25., péntek

Tóth Zoltán október 26-án közönségtalálkozót tart - infok a lemezről

Tóth Zoli az egykori sikercsapat alapító tagja, hangszerelője és dalszerzője a tragikus történések után múltba nézés helyett inkább a jövőbe tekint, aminek kézzelfogható jele az október közepén megjelent első szólóalbum, a Húsvéti hó. Az albummegjelenést közönségtalálkozó, és akusztikus koncert is követi.

Húsvéti hó címmel jelentette meg első szólóalbumát Tóth Zoltán gitáros dalszerző, a Republic zenekar egykori alapító tagja. A 12 dalból álló album tartalmazza a jól ismert Republic-hangzást, (Húsvéti Hó, Akkor kéne lóra szállni) de felbukkannak rajta az új, brit gitárpopra jellemző dallamok is, erre példa a Szívolvasztó című tétel. A lemez egyik csúcspontja a márciusban elhunyt egykori szerzőtárs, Bódy László Cipővel közösen felvett Felfedezni várost (Úgy légy szép) című dal.

Tóth Zoli október 26-án 17:00-tól közönségtalálkozót tart Alexandra Irodalmi Kávéházban.

Húsvéti hó és a hátrahagyott múlt

Az egykori sikercsapat gitárosa számos slágerének szerzője, aki a zenekar 1990-es alapítástól 23 éven keresztül, Cipő tavasszal bekövetkezett haláláig a zenekar oszlopos tagja volt. Nevéhez köthető a Republic jellegzetes hangzása, a folk, a rock és a beat elemeivel kevert dalok, albumok védjegyszerű hangszerelése, valamint számos sláger is.

Mint ismert, Cipő márciusi tragédiája után Zoli nem csatlakozott a zenekar folytatásának tervéhez mivel azt nem érezte méltónak a Republic örökségéhez, így az új énekessel felálló formációt inkább hátrahagyva, szólópályafutás mellett döntött. Ennek eredménye a GrundRecords gondozásában megjelent 12 saját dalt tartalmazó Húsvéti hó című album.

„Hosszúra nyúlt a tél az évben. Vártuk, hogy a Húsvét átvezessen bennünket a nyárba, ahogy az mindig szokott lenni. De most esett a hó.. Tudtuk, hogy a ragaszkodó múlt most majd sokáig nem ereszt… Legyen szerencsénk, hogy az összeomlott, eltemetett világ egyszer tiszteletre méltó emlékké legyen. Hogy lehessen jövő…”– vázolta gondolatait az album címadó dala kapcsán gitáros-zeneszerző.

Az album munkálatai során megszilárdult körülötte egy állandó tagságú csapat, a Köztársaság Park.

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.