2013. október 21., hétfő

Lapszemle: Egy dal erejéig visszatért Cipő

Torokszorító pillanat lesz minden Bódi László-  rajongónak, amikor meghallgatja a Republicból kilépett gitáros, Tóth Zoltán  első lemezét. Az albumon ugyanis számos érzelmes dal mellett egy olyan is hallható, amelyben maga Cipő „tér vissza a halálból” fél évvel azután, hogy egy súlyos szívbetegség következményeként örökre távozott - írja a Blikk

A Felfedezni várost című dal hosszú ideje lapult egy fiókban, ám a készülő album munkálatai közben a zenész eszébe jutott, milyen szép ajándék lehetne ez azoknak, akik a mai napig szeretik Cipőt.

– A lemezmunkák közepette jött az ötlet, hogy nagyszerű meglepetés lehetne belőle a rajongók számára. Az utolsó pillanatig próbáltam őrizni a titkot, hogy lehetőleg otthon, az első postán érkező CD-k kibontása után derüljön ki a meglepetés – árulta el a zenész, aki korábban nemegyszer dolgozott már a Republic zenekartól függetlenül Cipővel. Egy ilyen felkérés során kezdődtek ennek a dalnak a munkálatai is.

– A Felfedezni várost című dalom kezdeményei már évekre nyúlnak vissza.

Eredetileg egy felsőoktatási intézmény felkérésére kezdtem el írni. Magát a felvételt később készítettük közösen Cipővel, amelyen ő énekelt, jómagam pedig feljátszottam. Kettőnk egyik gyakori különmunkájáról van szó, sokszor dolgoztunk együtt Republicon kívüli produkciókban, Halász Judit vagy Koncz Zsuzsa lemezein, de például közös filmzenei munkáink is ide sorolhatók – magyarázta Tóth Zoltán.

Nézd meg Zoli Húsvéti hó című klipjét.

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.