2013. augusztus 14., szerda

"Amikor az ötlet felmerült, Cipő még köztünk volt"

Nem kellett belekeverednie Nemcsák Károlynak és a József Attila Színháznak, a Republic és a Cipő családja közötti háborúba, így gond nélkül valósulhat meg az igazgató szíve csücskének számító darab Verebes István rendezésében.
A tema.hu Nemcsák Károly igazgatót kérdezte

– A Hattyúdal újszerű bemutatója a jövő évad egyik legjobban várt bemutatója. Mesélne erről?
– A szívem csücske ez az alkotás, amelynek filmes adaptációjában Páreg Antal volt az egyik főszereplő. Amikor a darab színpadi változatának bemutatása felmerült és felkértem Verebes Istvánt rendezőnek, akkor kiderült, hogy neki régi vágya volt, hogy a Republic Együttes dalait színpadon lássa. Amikor belemerült a munkába, azt mojndta: hihetetlen, de mintha a Republic ehhez a darabhoz írta volna a nótákat. Ennek roppantul örültem, mert zavarban vagyok, ha egy darab megújítása szóba kerül. A darab a panelprogram beindításáról szól, története pedig azt meséli el, hogy ennek a célnak mindent alárendteltek akkoriban. Emellett bízunk abban, hogy a Republic közönsége színházlátogatóvá válhat.

– Akadályt jelentett, hogy Cipő családja és a zenekar nincsenek baráti viszonyban?
– Szerencsére ez nem kell érdekeljen bennünket, mert mi a menedzserrel állunk kapcsolatban és a zenésztársakkal. Amikor az ötlet felmerült, Cipő még köztünk volt, tehát nem azért nyúlt a rendező a Republic dalokhoz, hogy emléket állítson, de ezzel együtt azt gondolom, hogy mi így tudunk rá a legszebben emlékezni. A darab címe, nem véletlenül maradt Hattyúdal. Zenészként biztosan része lett volna az előadásnak, de nem tartom valószínűnek, hogy ő énekelt volna.

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.