2015. november 11., szerda

Antall István méltatta Cipőt: Minden líraiság robosztussá lett a kezében

Együtt rendezték meg a Fonogram és a VOLTfolió díjátadó gáláját június 2-án vasárnap a Millenáris parkban.

A korábban Aranyzsiráf-díjátadónak hívott rendezvényt most 21. alkalommal tartják meg, a kulturális-zenei sajtóorgánumokat és médiaszemélyiségeket elismerő VOLTfolió díjat pedig 2001-ben adták át először.

Szűts László, a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (Mahasz) és a ProArt elnöke bejelentette: idén ketten kapnak Fonogram-életműdíjat: posztumusz Bódi László Cipő, valamint Leslie Mandoki Németországban élő világhírű zenész-producer.

Antall István, az MR1, Kossuth Rádió Kiemelt szerkesztője, a „Gondolat-jel”, a Magyar Rádió Kulturális hetilapja felelős szerkesztője így méltatta Cipőt:

"Korunk rendszerváltozásában, 1989-90-ben a Republic Együttes megálmodója és létrehozója Költészete annyira férfias volt, hogy nem viselte el a verseket. Gellert kaptak a rideg tények, de még a közhelyek is az ő szövegeiben, úgy lett szürreális minden mondata, hogy a zene által megemelve a groteszk is valósággá vált. Minden líraiság robosztussá lett a kezében, hogy aztán a tartózkodás, a szemérem, az elharapott mondatok finom utalásai tegyék idézőjelbe mindazt, ami másképp csak egy sláger lett volna."

A méltatás ITT folytatódik.

Olvass tovább:
 Bravó! 70 különböző CD fűződik a Republichoz - íme az albumok listája

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.