2013. április 26., péntek

Zenés komédia készül a Republic dalaival

Öt bemutatót tart a budapesti József Attila Színház a jövő évadban: musical, zenés komédia, prózai darabok és egy mesejáték is várja a közönséget.

A jövő évadban a tervek szerint a Székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Szálinger Balázs Köztársaság című darabjával, a Kolozsvári Állami Magyar Színház a Don Juan ünnepélyes vacsorája című előadással és Ibsen Hedda Gablerével, a Kassai Thália Színház pedig Peter Weiss Marat/Sade, valamint Robert Thomas Nyolc nő és Yasmina Reza Művészet című darabjával érkezik vendégjátékra a színházba.

A következő évad első bemutatója október 5-én Jókai Mór Az aranyember című műve lesz Csiszár Imre rendezésében, október 12-én pedig Tömöry Márta és Korcsmáros Tibor Csizmás kandúr című mesejátékát mutatják be Halasi Imre rendezésében.

Ősbemutatót is tartanak: Bognár Zsolt-Kiss Stefánia Munkácsy, a festőfejedelem című musicaljének bemutatója november 9-én lesz, a darabot Tóth János állítja színpadra. A Hattyúdal című zenés komédiát december 14-én mutatják be Verebes István átiratában és rendezésében, a Republic együttes zenéjével.

Moliére Úrhatnám polgár című komédiája Csiszár Imre rendezésében 2014. február 8-án látható először. Lesz két beavató színházi előadás is, Balassi Bálint Szép magyar komédia és Szophoklész Oidipusz király című műve.

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.