2013. április 26., péntek

Taps fogadta a Republic 67-et! Boros Csaba nyitotta az egri koncertet

Egerben adta első koncertjét a Sipos F. Tamással kiegészült új Republic, és meglepően pozitívan fogadta őket az Egri Főiskolás Napok közönsége.

„Kutyák ugatása ne verje föl álmom / Őrizz engem ezen a világon / Őrizz engem ezen a világon / Fényes utakon, engedj szabadon járnom” – e sorokat kiemelve, vásznon vetített kisfilmmel és egy félméteres fehér gyertya meggyújtásával Bódi László „Cipő” egykori énekesre emlékezve kezdte meg első koncertjét a megújult Republic.

Erre a koncertre mindenki kíváncsi volt, a rajongók és a média is. Amikor a formáció tagjai megjelentek a pódiumon, tapssal fogadták őket.

Az első dalt Boros Csaba basszusgitáros énekelte, ezt követően a zenekar nevében elmondta, mit gondol az újrakezdésről. - olvasható az egriprogramok.hu beszámolójában.
Ezután a zenész színpadra szólította az új énekest, Sipos F. Tamást. Mint ahogyan a gitáros elmondta, 23 évnyi zenélés után olyan embert szerettek volna választani az énekesi posztra, akivel nem kell újraismerkedniük. Így döntöttek barátjuk, az egykori Exotic-frontember mellett.

A több mint két órás fellépés meglepően jó hangulatban telt. Persze Cipő hiánya érezhető volt. A koncertre kevesebben jöttek el, mint amikor ő állt a színpadon, azonban így is szép számmal voltak rajongók, és úgy tűnt, a zenekar iránti lelkesedésük sem változott.

Sipos F. Tamást is jól fogadták. Többször együtt énekelt a közönség az új énekessel. Az előadás végén a zenekari tagok letették hangszereiket, és a rajongókkal együtt hallgatták meg felvételről, ahogy Cipő előadja a felejthetetlen „67-es út” című dalt.

MTI Fotó: Komka Péter