2014. május 31., szombat

Boros Csaba: "nem biztos, hogy elsőként a jó irányba fordulsz"

Egy évvel Cipő halála után a Republic életében új időszámítás kezdődött: színdarabba írták a nagysikerű slágereiket, és egy - nem kell közös tanácskozás után arra jutottak, hogy a zenekar basszusgitárosa, Boros Csaba ragadja meg a mikrofont. A zenész lapunknak elmondta, hogy korábban Cipővel együtt énekelték végig a koncerteket, mégis komoly feladat lesz frontemberként is helytállni.

- A József Attila Színház műsorra tűzte a Hattyúdal előadást, amelyben Republic dalok hangzanak el. Milyen apropóból született meg az ötlet?

- Verebes István korábban megígérte, hogy létrehoz egyszer egy színdarabot, amiben Republic dalok hangoznak majd el. Furcsa módon nekünk ezt már Cipő nélkül kellett megélnünk. Ahogy múlt az idő rájöttem, hogy minden dolog hoz valamit magával, és valamiféle igazolást ad, hogy nem véletlen, hogy így történt. Megszületett az előadás, aminek Hattyúdal a címe, és nem tudom eldönteni, hogy ez a darab a Hattyúdal vagy a Cipő életének a hattyúdala, mert mindkettőre érvényes.

- A zenekar is szerves része a Hattyúdalnak. Rockzenészként teljesen más érzés lehet színházi körülmények között játszani..
- Zeneszerető családban nőttem fel, és próbálom a zene iránti tiszteletet továbbadni a gyermekeimnek. Mikor tízéves voltam, apám hazahozta a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című lemezt, az akkori fiatal LGT muzsikált rajta, már gyerekfejjel is vibráló érzést kavart fel bennem a művészetek találkozása kapcsán. Egy zenekar, aki a színpadokat koptatja szerte az országban, egyszer csak bekerül egy másfajta közegbe, másfajta elvárásnak kell megfelelnie, de mégis minden este különleges atmoszférájú dolgot hoznak létre. A Hattyúdal nem Republic musical, hanem egy régi filmnek az átdolgozása. Minden részletére emlékeztem, amikor próbáltuk a darabot.

- A színház idény befejeztével helyett: Most indul a koncertszezon: önre komoly feladat vár, hiszen a zenekar énekese is lett egyben. Mennyire volt nehéz ezt felvállalni, hiszen sokan nem is tudták, hogy jól énekel?
- Nem tudom, hogy jól énekelek-e. Cipő annak idején azt mondta, hogy „én zongorista vagyok, sose voltam énekes, de én most énekelek”, mert az előző zenekarában zongorista volt. Most én is ezt mondom, hogy basszusgitáros vagyok, de most éneklek. Próbálkoztunk Sipos F. Tomival, akivel a mai napig barátok vagyunk, de azt megfogalmazni, hogy mi az, hogy Republic, még senkinek sem sikerült. Ezt senkinek sem tudjuk átadni, ez valahol belül benne van az emberben. Bárki, aki megpróbálkozik ebbe a zenekarba kívülről bejönni, nem hiszem, hogy hiteles tudna lenni. Az együtt megélt élményeket, nehézségeket, és szépségeket, amiket dalokba öntöttünk, az csak a mi szánkból lehet hiteles. Minden egyes mondatát hallom Cipőnek, gyakorlatilag ketten énekeltük végig a koncerteket. Jól megfért a hangunk egymás mellett. Azok számára, akik a zenekart szeretik, már elsőre ez a megoldás lett volna evidens, csak nekünk nem volt az. De amikor az életedet szétrobbantják a körülmények, akkor nem biztos, hogy elsőként a jó irányba fordulsz.

Forrás: Nagy Orsolya - tema.hu

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.

2014. május 30., péntek

Szigeti Ferenc: "szükségünk volt szövegíróra, és ekkor jött a képbe Cipő"

Szigeti Ferenc a Blikknek arról mesélt, hogy a Republic sosem állt volna össze, ha ő annak idején nem mutatja be egymásnak Boros Csabát, a szóban forgó együttes basszgitárosát és Cipőt.

– Volt nekem egy zenekarom, az volt a neve, hogy Kanguru, Boros Csabi volt az egyik gitáros. Geszti írta a dalszövegeinket, de Peti egyszer nem ért rá, nekünk viszont szükségünk volt szövegíróra, és ekkor jött a képbe Cipő. Felvettem vele a kapcsolatot telefonon. Kértem, hogy a következő próbára már úgy jöjjön, hogy hozza a szöveget is. Másnap beállított, de nem volt nála a szöveg, én meg kérdőre vontam: hol hagyta a szöveget? Cipő azt felelte, a szöveg a fejében van. Erre én kifakadtam, hogy oké, de az énekes hogy tanulja így meg? Cipő meg fogta magát, felállt a mikrofon mögé, mondván, még sosem énekelt, de megpróbálja, nem lehet olyan nehéz. Itt kezdődött minden, attól a naptól fogva barátok voltunk.

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.

2014. május 26., hétfő

Remek CD! Ajánljuk! Republic: Bólints Tibi!

Republic: Bólints Tibi! Juss hozzá.

2012-ben sem hagyta új dalok nélkül rajongóit Magyarország egyik kedvenc együttese, a Republic. Az októberben megjelent lemezen 11 dal található, köztük a legújabb sláger is, az "Egy szó, egy hang" című szerzemény.


Bővebb infoért klikk IDE, sőt akár most kedvezményesen meg is rendelheted

A Republic kifejezetten termékeny csapat, szinte minden évben számíthatunk egy-egy új lemezre tőlük, amelyek, mint egy folytatásos regény fedik fel az együttes tagjainak finom iróniával átszőtt és távolságtartó szemlélődéssel kialakított gondolatait és reakcióit az aktuális történésekre. Kicsit olyan a Republic, mint egy krónikás, amely bejárta Magyarország közös tudatalattiját, hogy visszatérve onnan eldalolja nekünk, amit arrafelé látott.

 ,,Ez a lemez most különösen közel áll hozzám. Az benne a különleges, hogy a szokásosnál is több időt és energiát fektettünk bele. A dalok írása már tavaly megkezdődött, de a végső stúdiómunkára is több idő jutott." - Tóth Zoltán, a Republic gitárosa. A ,,Bólints Tibi!" című lemezen valóban jól kapcsolódnak a dalok egymáshoz, amelyek közé - egy spontán öltet folytán - átkötő szövegfoszlányok is kerültek.

A kiadvány ITT is elérhető.

,,Összejöttünk egy kocsmában a zenekar, családtagok és barátok, hogy megnézzünk egy labdarúgó mérkőzést. Mivel a meccs nem volt túl izgalmas, ezért Tamás és Cipő elkezdték mutogatni egymásnak a telefonjaikra érkezett helyenként mókás, helyenként különös sms-eiket. Majd egy hirtelen ötlettől vezérelve, felolvastatták ezeket egy a társaságunkban ülő magyarul alig beszélő orosz hölggyel. Ahogy a hölgy olvasott, mi dőltünk a röhögéstől, de a másodszori kísérlet olyan jól sikerült, hogy Zoli nyomban rögzítette is telefonjára. Később ezek a szövegek felkerültek a CD-re, emléket állítva annak az estének, amikor elnosztalgiáztunk azon, hogy magyar csapat utoljára '86-ban jutott ki a foci VB-re. - Akkor még több ezren kiabálták, hogy ,,Bólints Tibi!" - mondta Cipő azon a bizonyos estén. Erre Tamás: - Ez nem is lenne rossz lemezcím... - Szóval ennyiben maradtunk..." - meséli Boros Csaba nevetve, a Rebublic énekes-gitárosa.

Bővebb infoért klikk IDE, sőt akár most kedvezményesen meg is rendelheted

Nyomj lent egy lájkot, ha ajánlod a kiadványt másoknak.

Republic Előre - infok a budapesti koncertről

Republic ELŐRE!!!
Emlékezz, hogyan is szól a dal – „Mindig előre, csak jöjj velem!”
(Republic: Távolban egy fehér vitorla)

Igen, a Republic él tovább, megy előre, teljesíti a küldetését, viszi tovább a dalait, rajongóik örömére,
hogy mindaz a sok közös koncertélmény, az együtt éneklés lelket feloldó ereje még nagyon-nagyon sokáig segítsen a hétköznapok súlyának megkönnyítésében.

Igen, legyen mindig, minden Republic koncert zeneünnep, a közönség és a zenekar közös ünnepe.
Igen, érezze át mindenki ezt a közös örömöt, aki felkerekedik a június 14-i szombaton este a Track-be látogatni, és hogy minél többekhez jusson el annak a megtapasztalt híre, hogy milyen hittel és energiával telten hangzanak fel a nagyobbnál nagyobb Republic dalok, a már jól ismert zenésztársak közreműködésével mindazon hangszereken megszólalva, amelyeken megszülettek, hívjuk, hozzuk a zenekar slágereinek ismerőit és kedvelőit.

Hallják a gyönyörű dalokat a régi énekestárs, a basszusgitáros Boros Csaba kitűnő előadásában, ismerjenek meg új Republic dalt is, mint a már közkedvelt „Rajzoljunk álmokat”, amelyet a zenekart koncertről koncertre kísérő rajongók már ugyanúgy végig énekelnek, mint a korábbi slágereket.

Az idei koncertszezon minden szereplése sokezres közönséggel vált a Republic híréhez és a dalaikhoz méltó zeneünneppé. Ennek lehet újra mindenki a részese, a fővárosban is, aki a június 14-i nyárestén a legendás helyszín idei megújulása után ott lesz a Barba Negra Track-ben, a Rákóczi Híd lágymányosi hídfőjénél.

Republic Előre!!!
2014.06.14.
Barba Negra Track
18:00 kapunyitás
19:00 ZOOM
20:00 REPUBLIC

Jegyek:
elővételben: 1.000.-
a helyszínen: 1.500.-

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.

2014. május 18., vasárnap

Keresik a legnépszerűbb Republic dalt

A Zene.hu által meghirdetett voksolás első köre már zajlik.

Klikk a részletekért.

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.

2014. május 13., kedd

Republic dal a Zene.hu-n - értékeld

Ismerős ez a Republic dal? Hihetetlen, hogy 24 éves - címmel jelent meg az anyag a Zene.hu oldalon.

Klikk IDE.

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.

2014. május 12., hétfő

Republic koncert Budapesten - jegyek itt


Budapesten lépnek fel a Republic tagjai.

A jegyek már árulják.

Republic 2014. június 14. szombat Barba Negra Track (Neumann János u. 2.)

Kapunyitás: 18:00
Kezdés: 19:00

Jegyek ITT.

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.

2014. május 11., vasárnap

Az új Republic is sikeres Makón

Alább a delmagyar.hu cikkért közöljük.

Meggyőzte a Cipő halála után a Makón most először fellépő rajongókat a Republic: városnapi koncertjüket több ezren tombolták végig, ráadások nélkül le sem engedték őket a színpadról.

– Amikor Cipő meghalt, vegyes érzelmekkel fogadtam, hogy a fiúk folytatják. Eldöntöttem, többet nem megyek a zenekar koncertjére, de a kíváncsiság mégis kihozott – mondta a Republic együttes makói, városnapi koncertje előtt Nagy Máté.

A fiatalember barátaival, nyakában Republic-sállal érkezett, s mint mondta, korábban az együttes nagyon sok koncertjén ott volt. Makón utoljára 9 éve volt Republic koncert; az együttes korábban kifejezetten népszerű volt a városban, s most is zsúfolásig megtelt a főtéri nagyszínpad előtti terület.

És így is maradt: a közönség jó szívvel fogadta a most már énekes-frontemberként is basszusgitározó Boros Csabát, a közel két órás, rengeteg slágert felvonultató koncert fantasztikus hangulatban telt el – nem csoda, hogy ráadások nélkül nem is engedték le a fiúkat a színpadról. Boros Csaba még a koncert előtt azt mondta nekünk, Cipő elvesztése után nagyon sokan fordultak feléjük szeretettel, és a megváltozott helyzetben már csak ezért is nagyon fontos nekik minden koncert.

Képekért és a teljes anyagért KLIKK.

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.

2014. május 10., szombat

Remek felvétel! Republic-koncert Győrben I. rész (2012 június)

Íme győri fellépés felvételének második része.

Republic 1990-ben alakult, pályafutásuk során közel 1,2 millió lemezt adtak el. Emblémájukká vált kishal, ami annak köszönheti megszületését, hogy a zenekar a halak jegyében alakult, Cipő kedvenc halászcsárdájának is ez a jele, valamint hogy megtetszett a fiúknak az emberforma a halba ágyazva.

A történet kezdete 1990, amikor is Bódi László alias Cipő (65.05.03.) - elhatározta, hogy zenekart alapít. Tóth Zoltán(66.05.13.) a Republic előtt a Balatonszeletben gitározott és hammond orgonán játszott, Nagy László Attila dobolt,Boros Csaba (gitár) és Bali Imre -művésznevén Rece Apó - a szólógitáros posztot töltötte be, Szilágyi "Bigyó" László pedig a zenekart segítette.

Egy vidéki lepukkant házban próbáltak, ahol megszülettek az első dalok (Ahogy a halak, Meleg és boldog stb...), valahogy híre ment ennek az egésznek a faluban, és kijött a helyi tévé. A hírnév felé az első lépéseket meg is tette a zenekar. Ősszel megnyertek egy tehetségkutatót és egy két lemezre szóló szerződést kötöttek a Hungaroton Gong Kft-vel.

Olvass tovább:
 Bravó! 70 különböző CD fűződik a Republichoz - íme az albumok listája

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.



A nap képe: így nézett ki Bódi László gyerekként

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait


2014. május 8., csütörtök

Republic dalok a tévében pénteken

Holnap, azaz pénteken (05.09.) 10:15-kor az M1 műsorán a "Család-barát" szórakoztató magazinban két dallal vendégszerepel a Republic zenekar.

A "Csend beszél tovább" című dalt a Hattyúdalból jól ismert "Tamburással" azaz Tahi Tóth László színművésszel adják elő.

A másik dal pedig a "Rajzoljunk álmokat!" című lesz.

Aki teheti nézze meg, akinek nem sikerül az se keseredjen el, mert az ismétlést délután 16:30-kor a Duna Word-on megtekintheti.
Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.

2014. május 6., kedd

Lapszemle: Rájöttek, hogy Cipőt lehetetlen pótolni

Egy évvel Cipő  temetése és két hónappal Sipos F. Tamás menesztése után elnyerte új formáját a Republic zenekar! Alább a Blikk cikkét közöljük.

Öten voltak, négyen lettek, bár a gitáros-dalszerző Tóth Zoltán tavalyi kiválásával az eredeti felállásból csak hárman maradtak. Az ő helyére lépett Halász Gábor, aki éveken át az együttes háttérzenésze volt.

Múlt szombaton már így léptek színpadra, és az első zenekari kép is elkészült, amely világossá teszi, a Republic együttes Nagy László Attila, Boros Csaba, Patai Tamás és Halász Gábor bandája. – Igen, ez a véglegesnek tekinthető formáció – közölte Csaba, és megjegyezte, a fekete-fehér zenekari fotó mindannyiuk tetszését elnyerte.

– Kellett már ez a kép, méltónak érezzük a szimbolikáját. Kicsit marcona az ábrázatunk, ami azt is jelzi, mi négyen kitartunk, bár a színpadon heten zenélünk. Ez egy új helyzet, egy új korszak, és bizakodóak vagyunk, mert gyűlnek a meghívások – magyarázta a basszista Boros, a Republic új frontembere, aki szombaton Makó főterén énekli majd a Szállj el, kismadár című slágert.



– Egyesek erősnek tartják a hangomat, amire csak annyit tudok mondani, ezek a dalok adnak nekem erőt – mondta Csaba, aki frontemberként múlt szombaton debütált a Republic celldömölki koncertjén. – Éreztem, hogy mindenki ismerősként tekintett rám a színpad elől, és mindannyian együtt örültünk, hogy újra láthatjuk egymást.

Érdekes módon az új Republic megjelenését Cipő húga is tudomásul vette, noha a család korábban rengeteg kritikával illette az új felállású Republicot.

– Így kellett volna kezdeni – mondta Bódi Marica. – Persze nem rögtön a bátyám halála után, hiszen minket az bántott a legjobban, hogy Laci halála előtt már új énekessel próbáltak. Akkor valamit elrontottak, amit sajnos már nem lehet visszacsinálni. Ez viszont így méltóbbnak mondható Cipő emlékéhez, de ettől függetlenül továbbra is azt gondolom, amikor a bátyám meghalt, a Republic is meghalt.

Fotó: Veljanovics Anna
Grafika: Németh Edina

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.

2014. május 4., vasárnap

Árad a szeretet - Bódi László utolsó dala címadó dal lesz

A Baltazár Színház 1998. óta működik. A színház tagjai egy-egy darab születésekor mindig leírták gondolataikat, néhányan közülük versben. Erre alapozva született meg a Dalműhely, ahol a színészek verset írni, zeneszövegben gondolkodni tanultak.

A Baltazárban színészként dolgozó Müller Péter Sziámi által vezetett foglalkozásokon a tagok ötleteiből, soraiból kiindulva dalszövegek születtek, amelyeket aztán egy-egy élvonalbeli magyar zeneszerző-előadó megzenésített. Ebből készül jelenleg az Árad a szeretet című, húsz dalt tartalmazó album. A címadó dal az azóta elhunyt Bódi László (Cipő) utolsó szerzeménye.

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.

2014. május 3., szombat

Meghökkentő megemlékezés! Csupán egy szám, de mégis hatásos

49 éves lenne ma Cipő.

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.

Koncz Zsuzsa így emlékezett Cipőre - megható videó!

Bódi László ma lenne 49 éves. Soha nem felejtjük el a kiválóságot.

Koncz Zsuzsa a dalszerző, előadó emlékére írt Nyáréjszakán a 67-es úton dallal emlékezett meg a Papp László Budapest Sportarénában.

"Bródy János dalával emlékezünk rá, barátunkra, kollegánkra, Bódi László Cipőre." - mondta az énekesnő az Arénában megtartott koncertjén.

A felvétel ITT érhető el.

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.

Halász Judit és Cipő - Koszos vers

Íme Halász Judit és Cipő Koszos vers előadása.

Bódi László (Cipő) - Tóth Krisztina: Koszos vers

Akinek a füle nem koszos,
az az ember énnekem gyanús.
Ha nem sáros a cipője se,
lábát a szobámba ne tegye.

Ha a ruhája is rendes,
nem lesz nekem rokonszenves.
Hát még ha a haja se zsíros:
a külseje roppant kínos.

Lájk, ha kedveled Halász Juditot.
Menjen innen az a tiszta,
ne is kéredzkedjen vissza,
Menjen haza és fürödjön,
ide többet sose jöjjön!

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.

49 éves lenne - soha nem felejtjük el.

Bódi László ma lenne 49 éves - emlékezzünk rá, összeállításunkkal.

Bódi László 1965. május 3-án született az akkor a Szovjetunió területén található Ungváron.

Egyéves koráig a családjával Kisgejőcön élt, majd 1966-ban családjával elköltözött Kisvárdára, ahol egy ének-zene tagozatos általános iskolában, a Weiner Leó Zeneiskolában tanult. Gyerekkorában zongorázni tanult, valamint az egyik helyi labdarúgócsapatnak is igazolt játékosa volt, majd tizennégy éves korában kezdett dalszövegírással foglalkozni. Saját elmondása szerint a Beatles együttes Egy nehéz nap éjszakája című zenés filmjének hatására döntött a zenei pálya mellett. A Bessenyei György Gimnázium tanulójaként zenekart alapított Cipőfűző névvel, innen ragadt rá a Cipő becenév is.

Az együttes Bódi apai nagybátyjának ötletére írt népdalszerű popszámokat játszott. Nyíregyházán rádiófelvételeket is készítettek. Zenekarával öt éven keresztül játszottak, utána sorkatonai kötelességét kellett teljesítenie, de a sereg tagjaként többször állt színpadra. 1983-ban a sárvári diáknapokon verseivel és dalaival díjakat nyert. Ekkor ismerkedett meg Bródy Jánossal is. 18 évesen költözött Budapestre, ahol konzervatórium-előkészítőre járt. Ezzel egy időben a Közlekedés- és Postaügyi Minisztérium Vasúti Főosztályánál és a Magyar Postánál dolgozott mint vasutas és újságkihordó.

Az 1980-as évek végén postaforgalmi segédtisztként végzett. Szigeti Ferenccel alakítottak egy duót Krokodil néven. A rövid ideig működő formációnak egyetlen felvétele készült a rádióban Számolj el tízig címmel. Dalszövegeket is írt Szigeti együttese, a Känguru számára, innen ismerte meg a basszusgitáros Boros Csabát.

Republic (1990–2013)

A Republic koncertje 2010. szeptember 5-én a budapesti SzeptemberFeszten 1990. február 23-án Tóth Zoltánnal, Boros Csabával, Bali Imrével és Szilágyi Lászlóval megalapította a Republic együttest, és már nyáron felléptek a Beatrice koncertjein, mivel Nagy Feró megkedvelte a zenéjüket. Már 1990-ben megjelentették az első nagylemezüket Indul a mandula!!! címmel.

1995-ben Cipő, Rajcs Renáta és az együttes tagjainak közreműködésével albumot jelentetett meg; a stúdióalbum A Cipő és a Lány – Amsterdam címet kapta. Több mint kétszáznegyven dalt szerzett a Republicnak (A 67-es út; Szállj el, kismadár; Ha itt lennél velem stb.), de számos dalt írt más előadóknak is, így többek között Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak, előbbinek írt legismertebb szerzeménye az Ég és föld között. 2010. január 23-án, megalakulásának 30. évfordulóján egy kisvárdai koncert erejéig összeállt a Cipőfűző együttes. Március 15-én a Republic tagjaként „az Együttes megalakulása 20. évfordulója alkalmából, méltán népszerű, nagy sikernek örvendő előadóművészi tevékenységük elismeréseként” Bódi László az együttes többi tagjával – Boros Csabával, Nagy László Attilával, Patai Tamással és Tóth Zoltánnal a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjének polgári tagozatában részesült.

Betegsége és halála

Bódi László évek óta krónikus szívritmuszavarban szenvedett, 2009-ben pedig megműtötték koszorúér-betegsége miatt, és lábon hordott ki egy szívinfarktust. Életének utolsó időszakában súlyos tüdőgyulladással kezelték, illetve eltörte a karját. 2013. február 15-én szívritmuszavara egy rohamot eredményezett. Laikusok próbálták újraéleszteni, majd a mentők háromnegyed órán át küzdöttek az életéért, ezután egy budapesti kórházba szállították, majd rögtön az intenzív osztályra került, ahol mélyaltatásba helyezték, amelyből – bár többször megpróbálták felébreszteni – viszont nem ébredt fel, így a majdnem 40 perces oxigénhiányos állapot következtében harmadfokú kómás állapotba került. Február 20-án gégemetszést hajtottak végre rajta, hogy szabadabbá tegyék a szervezetében az oxigénáramlást.

Az énekes állapota a következő hetekben változatlan volt. Február 23-án a Republic megtartotta 23. születésnapi baráti közönségtalálkozóját a budapesti Kossuth Klubban, ahol nem léptek fel, hanem a legközelebbi rajongók a zenekarral együtt szorítottak a gyógyulásáért.

Az eseményen dr. Merkely Béla professzor, Cipő kezelőorvosa is megjelent, aki tájékoztatást adott az énekes állapotáról a jelenlévőknek. A találkozón számos magyarországi zenész jelen volt, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a zenekarnak. Március 9–10-én kinyitotta a szemét, mozgott is, de az orvosok szerint ez egy epileptikus mozgás volt.

Az orvosok ugyan még láttak elvi esélyt gyógyulására, azonban Bódi László 2013. március 11-én hajnalban, Budapesten, életének negyvennyolcadik évében elhunyt.

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.



Forrás: http://www.devavanya.com/