2014. május 6., kedd

Lapszemle: Rájöttek, hogy Cipőt lehetetlen pótolni

Egy évvel Cipő  temetése és két hónappal Sipos F. Tamás menesztése után elnyerte új formáját a Republic zenekar! Alább a Blikk cikkét közöljük.

Öten voltak, négyen lettek, bár a gitáros-dalszerző Tóth Zoltán tavalyi kiválásával az eredeti felállásból csak hárman maradtak. Az ő helyére lépett Halász Gábor, aki éveken át az együttes háttérzenésze volt.

Múlt szombaton már így léptek színpadra, és az első zenekari kép is elkészült, amely világossá teszi, a Republic együttes Nagy László Attila, Boros Csaba, Patai Tamás és Halász Gábor bandája. – Igen, ez a véglegesnek tekinthető formáció – közölte Csaba, és megjegyezte, a fekete-fehér zenekari fotó mindannyiuk tetszését elnyerte.

– Kellett már ez a kép, méltónak érezzük a szimbolikáját. Kicsit marcona az ábrázatunk, ami azt is jelzi, mi négyen kitartunk, bár a színpadon heten zenélünk. Ez egy új helyzet, egy új korszak, és bizakodóak vagyunk, mert gyűlnek a meghívások – magyarázta a basszista Boros, a Republic új frontembere, aki szombaton Makó főterén énekli majd a Szállj el, kismadár című slágert.



– Egyesek erősnek tartják a hangomat, amire csak annyit tudok mondani, ezek a dalok adnak nekem erőt – mondta Csaba, aki frontemberként múlt szombaton debütált a Republic celldömölki koncertjén. – Éreztem, hogy mindenki ismerősként tekintett rám a színpad elől, és mindannyian együtt örültünk, hogy újra láthatjuk egymást.

Érdekes módon az új Republic megjelenését Cipő húga is tudomásul vette, noha a család korábban rengeteg kritikával illette az új felállású Republicot.

– Így kellett volna kezdeni – mondta Bódi Marica. – Persze nem rögtön a bátyám halála után, hiszen minket az bántott a legjobban, hogy Laci halála előtt már új énekessel próbáltak. Akkor valamit elrontottak, amit sajnos már nem lehet visszacsinálni. Ez viszont így méltóbbnak mondható Cipő emlékéhez, de ettől függetlenül továbbra is azt gondolom, amikor a bátyám meghalt, a Republic is meghalt.

Fotó: Veljanovics Anna
Grafika: Németh Edina

Nyomj lent egy lájkot, ha kedveled a Republic dalait.